Mogelijkheden

Online Backup werkt door middel van een clientprogramma op de computer of server waarvan u een backup wilt maken. De client verzorgt alle zaken rondom uw backup: op vastgestelde tijden wordt volautomatisch een backup gemaakt en via Internet verstuurd naar de Online Backupserver van InterExperts. Op het moment dat u bestanden of gegevens wilt herstellen, worden de bestanden weer van de backupserver terug gekopieerd naar de computer.

Efficiënt

De backup die wordt gemaakt is bijzonder efficiënt: elk bestand wordt slechts eenmalig in zijn geheel opgeslagen; en daarna worden alleen de wijzigingen aan een bestand opgeslagen. 3 backups van hetzelfde bestand kosten dus minder ruimte dan wanneer u zelf 3 kopieën zou maken.

Veiligheid

De data van uw organisatie is uiteraard vertrouwelijk: onder geen beding mag een vreemde toegang krijgen tot uw backupbestanden. Om die reden is het mogelijk om uw backup te versleutelen met een wachtwoord: alleen met het wachtwoord is het weer mogelijk om de backup terug te plaatsen. Alle communicatie met de backupserver is uiteraard versleuteld via SSL, het afluisteren van uw netwerk is dus zinloos. Toegang tot de server is beveiligd door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord.

Specificaties